BRADLEY JE PRO KAŽDÉHO

Udírny Bradley dorazily do České republiky koncem roku 2010. Výrobce těchto udíren v Kanadě očekával pomalý začátek s prodeji udíren jako v ostatních evropkých zemích. Opak se stal skutečností. Udírny Bradley se ve velmi krátké době staly hitem. Přispěla k tomu zejména silná tradice v uzení masa, která se v ČR těší velké oblibě.

Zájem o uzení a přípravu pokrmů tímto způsobem stále vzrůstá. Tradiční postupy při uzení masa jsou ve srovnání s technologií udíren Bradley o krok pozadu. Udírny Bradley totiž udržují takovou teplotu dřeva, aby pouze produkovalo kouř a zároveň kontrolují, zda nedochází k přepalování již spáleného popele. Díky tomu jsou pokrmy z udíren Bradly opravdu cítit vůní dřeva, uzené ryby jsou plné šťávy a do potravin se nedostávají nežádoucí spaliny, které jinak vznikají při přímém spalování.

Uzení s udírnami Bradley ovšem nabývá nového rozměru, pokud zvážíme jednoduchost jejich používání. Zkoušeli jste již uzenou zeleninu? Nebo uzené žampiony? Oříšky? nebo dokonce vlastní uzený sýr? Všechny tyto potraviny se udí chladným kouřem za relativně nízké teploty. Nevyžadují zdaleka tak dlouhou dobu přípravy jako červené maso. Tyto pokrmy jsou ve velké oblibě zejména žen. A přestože bylo uzení spíše mužskou doménou, s udírny Bradley se těší velké oblibě u celé řady mistryň kulinářského umění.

Uzení potravin pomocí udíren Bradley je možné celoročně za jakýchkoli podmínek, venku i vevnitř. To je příznivou zprávou pro všechny typy příznivců uzení. Podívejte se na seznam nejrůznějších uživatelů našich udíren.

 

Pokud jste si mysleli, že udírnu Bradley si chcete pořídit pouze kvůli uzení vepřového masa, nic vám nebrání v tom, abyste si v udírně připravili například uzeného lososa, drůbeží maso nebo třeba zeleninu. Výsledky budou vždy luxusní.

Vrchní šéfkuchař

Na špici v seznamu uživatelů udíren Bradley jsou bezesporu šéfkuchaři - a to jak profesionálové ve špičkových hotelech, tak i amatérští umělci kulinářského umění. Světoznámý šéfkuchař Jamie Oliver byl tak nadšený z digitálních udíren Bradley, že jimi nejen vybavil všechny své restaruce, ale dokonce se stal jedním z jejich dealerů v Anglii.

Řezník

Samotné generátory kouře jsou velmi populární mezi řezníky, kteří si přejí produkovat vlastní uzené na místě. Nejoblíbenější uzenou potravinou je slanina. Řezníci k ní často užívají příchuť ořechového dřeva nebo jabloně. Též uzení šunky se těší velké popularitě. Mnoho řezníků si pro vlastní produkci těchto lahůdek postaví vlastní udící místnost, která má běžně velikost 4mx3m a v ní pomocí generátoru Bradley udí chladným kouřem již připravenou šunku, slaninu a jiné pochoutky.

Milovník zvěřiny

Králíci, koroptve, bažanti, srnky či divočáci - škoda každého výstřelu, který není následně vyuzen v udírně Bradley. Není nic chutnějšího než prsíčka ráno zastřeleného a do večera vyuzeného bažanta.

Výrobce klobásek

Výroba domácích klobásek patří na špici v kluinářských masných delikatesách. Jestliže se rozhodnete udit vaše klobásky, tak uděláte nejlépe, pokud je vyudíte chladným kouřem. S našemi udírnami je to rychlé, snadné a spolehlivé.

Producent vepřového

Chováte pašíky? Myslete na uzené klobásky a šunky. Pořiďte si udírnu Bradley abyste mohli uskutečnit všechny požitky z chovu prasat.

Rybář

Jestli jste milovníkem rybaření byť i zastánce lovu chyť a pusť, jistě má te k rybám vztah i jako konzument. Tradiční uzený losos nebo úhoř připravený chladným kouřem je nesrovnatelnou lahůdkou oproti rybám, které jsou připravovány horkým kouřem. Ty totiž nejsou uzeny, ale pečeny, což má nežádoucí dopad na výsledek uzených ryb. Jsou suché a křehké. Pokud ovšem udíme ryby pomocí chladného kouře, nejenže je krásně prostoupí vůně přírodního dřeva, ale rybí maso budel šťavnaté a měkkoučké - jednoduše dokonalé. K uzení ryb se nejvíce hodí sladké typy briketek, jako je třešeň nebo javor. Jen si představte tu lahůdku - uzený okoun říční na třešňovém dřevě.

Obchodník s lahůdkami

Taktéž jako na řeznickém pultu, udírny Bradly jsou ve velké oblibě užívány při uzení méně běžných potravin jako jsou, uzené olivy, uzený česnke, uzené čili-papričky a v neposlední řadě také uzený sýr.

Myslivec

Ať již se rozhodnete udit ty nejlepší kousky zvěřiny nebo větší kusy masa, uzená zvěřina patří mezi největší delikatesy, které jsou k dispozici.

Milovník uzení

Díky velmi silné tradici v uzení masa v Kanadě, vybudovala firma Bradley celou kolekci nejlepších receptů, které můžete využít. Vaši hosté jistě nikdy neochutnali nic podobného.

David Lužný - Plumlovská 3614, Prostějov 796 04 | IČ: 75672201 | GDPR | O cookies